Geen Categorie
Leestijd
4 min.

De collectieve korting gaat op de schop. Wat betekent dit voor u?

Zoals u misschien al heeft gelezen, wordt de collectiviteitskorting voor basisverzekeringen vanaf 1 januari 2020 beperkt tot maximaal 5 procent. Ook is het belangrijk dat we samen meer doen om collectiviteiten zorginhoudelijke kwaliteit te geven.

Onderzoek door de minister

Minister Bruins van Medische Zorg en Sport heeft namelijk aangegeven komend jaar opnieuw te onderzoeken of het aantal collectiviteiten met relevante zorginhoudelijke afspraken voldoende is gestegen. Wanneer hij hierin onvoldoende vooruitgang constateert, kan dit zelfs leiden tot het afschaffen van de collectiviteitskorting.

Werkgeverscollectieven, en dus de zorginhoudelijke afspraken, moeten vanaf 2020 voldoen aan drie criteria:

  • leiden tot een besparing op zorgkosten in de basisverzekering
  • specifiek toegespitst zijn op de populatie van de collectiviteit
  • niet al geregeld zijn in andere wet- en regelgeving

Dit kunt u doen

Ondertussen staat het overstapseizoen weer voor de deur. Heeft u een collectief contract afgesloten voor uw werknemers? Dan is het goed te bedenken dat het behoud van de collectieve korting staat of valt bij uw inzet om goede zorginhoudelijke afspraken te maken. Door hiermee aan de slag te gaan, kunt u niet alleen zorgen voor meer korting op de zorgverzekering. Ook werkt u zo aan vitalere, fittere werknemers. En dat is weer goed voor uw bedrijf.

Wat u kunt doen? Zet eens uw wensen op het gebied van preventie en verzuimmanagement op een rij. Door dat in kaart te brengen, legt u al een basis voor een collectiviteit die voldoende zorginhoudelijke afspraken heeft. U kunt dit ook bespreken met uw verzekeringsadviseur.

ONVZ kan u helpen

Wilt u hier meer over weten? Neem dan eens contact met ons op. Immers, als zorgverzekeraar gericht op preventie zijn wij als geen ander in staat om zorginhoudelijke afspraken in de steigers te zetten. Als wij weten wat uw wensen zijn, kunnen wij vervolgens de mogelijkheden in kaart brengen en samen met u en uw verzekeringsadviseur een pakket samenstellen dat voldoet aan de eisen van de minister.

Op deze manier kunnen wij er samen voor zorgen dat de kortingen voor collectieve contracten ook na 2020 mogelijk blijven. Dat is belangrijk voor u, goed voor de werkgevers en collectiviteiten, en in het voordeel van verzekerden.

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond bedrijf?