Actualiteit

Hybride werken: dit is hét moment om het werk anders in te richten

Vraag iemand wat hybride werken is en het antwoord is steevast: tijds- en plaatsonafhankelijk werken. Mireille Beumer, online facilitator, scherpt die definitie liever aan. ‘Hybride werken is de katalysator om werk anders in te richten. Om de samenwerking tussen teamleden opnieuw vorm te geven. Met als doel gelukkigere medewerkers, een sterkere organisatie, meer flexibiliteit, duurzaamheid en goede energie. Gewoon prettiger werken, voor iedereen. Maar, wel anders dan we deden vóór corona.’

Lees meer
Workation - Alieke zit achter haar laptop op een zonnig terras Workation - Alieke zit achter haar laptop op een zonnig terras
Leestijd 2-3 minuten

Tijdelijk een andere werkplek op workation

1 of 2 weken op een andere plek werken, ergens in Nederland of in het buitenland, waar men hun normale taken uitvoert net als thuis. Een workation is onder werknemers en werkgevers nog niet zo vanzelfsprekend, maar de waarde van remote working wordt steeds duidelijker, zegt ook Alieke Ingerman van Working Remotely: ‘Het is belangrijk dat je personeel goed in zijn vel zit.’

Lees meer
Succes met je stress Succes met je stress
Leestijd 10-15 minuten

Whitepaper Succes met je stress! Een hersenles

Hard werken is niet ongezond. En een beetje stress ook niet. Maar wanneer u last heeft van chronische negatieve stress, en geen tijd neemt of kunt nemen om op te laden, dan ligt verzuim op de loer. Wat zijn de gevolgen van (chronische) stress? En belangrijker nog: hoe kunt u het voorkomen?

Lees meer

De kracht van HeartMath: beter ademen, minder stressen

Stress onder controle krijgen door aan je ademhaling te werken. Dat is de gedachte achter de HeartMath-methode waar veel werkgevers gebruik van maken. Hoe werkt die methode precies en wat levert het op?

Lees meer
Leestijd 5 minuten

‘Bewuste keuzes maken voor jezelf en je omgeving’

‘Voor mij gaat vitaliteit over het maken van bewuste keuzes die mij en mijn omgeving goed doen.’ Het zijn de woorden van Alexander Stolze, Head of Vitality Benelux bij ING. Zijn missie: een optimale en veilige werkomgeving creëren voor 28.000 ING’ers in Nederland, België en Luxemburg. Alexander deelt zijn ervaring als ‘vitale werkgever’ aan de hand van 5 uitspraken.

Lees meer
Leestijd 5 minuten

Mentaal tijdreizen om stress te verlagen

Wat hebben stress en succesvol ouder worden op de werkvloer met elkaar te maken? Meer dan u denkt! Wie last heeft van chronische stress, heeft waarschijnlijk geen match (meer) met de werkomgeving. Prof. Dr. Annet de Lange is bijzonder Hoogleraar Succesvol ouder worden en duurzame inzetbaarheid op het werk en kennisexpert  voor het Vitaliteitsnetwerk Nederland. Ze vertelt in dit artikel over de wereld van stress, energievreters en -gevers, ‘bewegende’ pauzes en legt uit hoe mentaal tijdreizen en vitaliserende pauzes  bijdragen aan het verlagen van de stress die je nu ervaart.

Lees meer
Leestijd 3 minuten

BNNVARA trakteert medewerkers op gezondheidscheck

Hoe gaat het eigenlijk met mij? Deze vraag hield medewerkers van BNNVARA door het maandenlange thuiswerken bezig. Daarom bood de organisatie iedereen een op maat gemaakte gezondheidscheck aan. ‘Het was een cadeautje voor de werknemer.’

Lees meer
Ashley Porton ZorgConsulent ONVZ Ashley Porton ZorgConsulent ONVZ
Leestijd 5 minuten

207 dagen minder wachten dankzij een geslaagde wachtlijstbemiddeling

Niemand houdt van wachten. En al helemaal niet op een operatie of intake bij een zorgverlener, zoals een ziekenhuis of ggz-instelling. Staat één van uw werknemers op een wachtlijst voor zorg? Bel dan eens met ONVZ ZorgConsulent Ashley Porton, want wie weet is wachtlijstbemiddeling mogelijk.

Lees meer
Accepteer dat stress erbij hoort Accepteer dat stress erbij hoort

Burn-out coach: ‘Accepteer dat stress erbij hoort’

Burn-out is beroepsziekte nummer 1. Door het risico op burn-outs te minimaliseren, vergroot u de productiviteit, gezondheid en het werkplezier van uw personeel. Welke stappen kunt u als werkgever nemen? We vragen het aan burn-out coach Liana Verberg: ‘Je moet even investeren, maar op de lange termijn krijg je er veel voor terug.’

Lees meer
Albert Eslendoorn - ZorgConsulent bij ONVZ Albert Eslendoorn - ZorgConsulent bij ONVZ

‘Ook een mantelzorger heeft hulp nodig’

Wat start met het smeren van een boterham voor een zieke dierbare of een keer helpen met aankleden, eindigt vaak in een dagtaak. Een volledige baan, náást de eigen baan. Nederland telt 5 miljoen mantelzorgers. Misschien bent u wel één van hen. Mantelzorgen, dat doe je met liefde, maar het is een zware combinatie. Het verhoogt het risico op uitval. Dit is niet alleen een risico voor de mantelzorger, maar ook voor u als werkgever. Wat kunt u als werkgever doen voor uw mantelzorgende werknemers om dit te voorkomen? Zorgconsulent en mantelzorgmakelaar Albert Elsendoorn deelt een paar van zijn tips.

Lees meer
Albert Eslendoorn - ZorgConsulent bij ONVZ Albert Eslendoorn - ZorgConsulent bij ONVZ
Leestijd 5 minuten

Vlug weer op de been met Snelzorg

Stel, uw werknemer voetbalt op zondag in een vriendenteam. De tegenstander is iets te gretig en de knie van uw medewerker is daar de dupe van. Au! De huisarts stuurt hem op maandag door naar het ziekenhuis. Hij kan daar echter pas over ruim 4 maanden terecht voor een MRI. En als uw medewerker geopereerd moet worden belandt hij daarna op de volgende wachtlijst. Uw medewerker heeft veel pijn, waardoor hij slecht slaapt. Hierdoor kan hij voorlopig niet goed ingezet worden op de werkvloer. Herkenbaar? Gelukkig biedt ONVZ Snelzorg. Snelzorg is een initiatief waarbij we met zorgaanbieders in Nederland afspraken maken, zodat u daar sneller terecht kunt. ZorgConsulent Albert Elsendoorn vertelt er meer over.

Lees meer
Stoppen met roken Stoppen met roken
Leestijd 3-4 minuten

Op weg naar een rookvrij leven

Wat maakt stoppen met roken zo lastig? En hoe versla je de afkickverschijnselen? Ex-rokers Yvette en Stijn delen hun weg naar een rookvrij leven en wat dit hen heeft opgeleverd.

Lees meer

Long covid-klachten bij werknemers: waar kunt u terecht voor ondersteuning?

Corona hakt er ook bij bedrijven flink in. Zo heeft een groeiende groep mensen nog maanden tot een jaar na hun besmetting last van klachten. Dit wordt ook wel long covid genoemd. Ook werkgevers, casemanagers en bedrijfsartsen krijgen hiermee te maken. Wat is long covid en welke ondersteuning kunnen u en uw medewerkers krijgen? We leggen het u graag uit.

Lees meer
Leestijd 4 min.

Superbrains: word baas in eigen brein

Superbrains begon ooit als een idee voor een app voor ADHD’ers. Maar inmiddels is het uitgegroeid tot een succesvol en vernieuwend E-health platform, dat voor iedereen beschikbaar is. Wat maakt Superbrains nou precies zo uniek?

Lees meer
Leestijd 3 min.

Gezondheidsinterventies: de drie grootste uitdagingen én oplossingen

Het afgelopen jaar is meer dan ooit duidelijk geworden hoe belangrijk het is medewerkers actief te ondersteunen mentaal en fysiek gezond te blijven. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Werkgevers en hr-medewerkers lopen regelmatig tegen uitdagingen aan bij het inzetten van interventies. We zetten de drie grootste uitdagingen én oplossingen voor u op een rij. 

Lees meer
Leestijd 4 min.

Meet de gezondheid van uw medewerkers met een Preventief Medisch Onderzoek

Vergaderen met spelende kinderen in de kamer. ’s Avonds toch nog even de laptop openklappen. Geen koetjes-en-kalfjespraat meer bij de koffieautomaat. Het nieuwe werken brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, op fysiek en mentaal gebied. Met de gezondheidscheck via onze gratis module Werkfit brengt u de gezondheid van uw medewerkers in kaart.

Lees meer
Leestijd 4 min.

Zo zet je virtual reality in om stress te managen

Stress heeft een slecht imago. Al jarenlang denken we dat stress ons ziek maakt en het risico verhoogt op bijvoorbeeld verkoudheid en burn-outs. Toch kan stress ook een positieve uitwerking hebben. Coach Petra Schneijdenberg vertelt hoe je als werkgever ervoor zorgt dat spanning meer goed dan slecht doet.

Lees meer
Leestijd 4 min.

Online teambuilding: tips voor virtuele activiteiten

Thuiswerken is voor een groot deel van werkend Nederland het nieuwe normaal. Technologie maakt het gemakkelijk om op afstand samen te werken, maar het sociale contact schiet er bij sommige bedrijven bij in. Hoe kun je als werkgever alsnog een gevoel van verbondenheid creëren in een thuiswerkend team?

Lees meer

Verrassing van de werkgever: in het bos op werkvakantie

De mentale gesteldheid van werknemers is door het thuiswerken verslechterd, blijkt uit een onderzoek van FNV. Hoe houd je medewerkers gemotiveerd? Het Utrechtse consultancybureau &samhoud bedacht er iets op. Zij stuurden werknemers het bos in om te werken en overnachten in een luxe lodge midden in de natuur. Neeltje (27) was een van de geluksvogels.

Lees meer
Stress hoort erbij Stress hoort erbij
Leestijd 4 min.

‘We zijn meer dan ooit toe aan een digital detox’

Mails, appjes, videomeetings… We hebben een haat-liefdeverhouding met technologie: het maakt ons werk efficiënter, maar ook stressvoller. Technostress ligt op de loer: stress die wordt veroorzaakt door het gebruik van technologie. Komt technostress door het thuiswerken vaker voor? En wat kunnen we ertegen doen?

Lees meer
Leestijd 4 min.

5 voordelen van de vierdaagse werkweek

De roep om een betere werk-privébalans klinkt steeds harder. In een maatschappij die getekend wordt door volgepropte agenda’s is flexibiliteit het toverwoord en daar hoort een vierdaagse werkweek bij, zo lijkt het. Steeds meer werkgevers staan open voor deze ontwikkeling. We zetten de voordelen op een rij.

Lees meer

Hoe houd ik millennials binnen mijn bedrijf gelukkig?

Millennials, de generatie mensen geboren na 1984, zijn de toekomst van de arbeidsmarkt. Met digitale skills en een frisse blik op zaken is deze generatie voor veel bedrijven van onschatbare waarde. Aan de andere kant is het aantrekken en vooral vasthouden van millennials voor veel bedrijven een uitdaging. Deze generatie eist over het algemeen namelijk veel van haar werkgever. Hoe zorgt u er als werkgever voor dat jonge werknemers gemotiveerd blijven om voor uw bedrijf te werken? Wij geven een aantal tips!

Lees meer
Leestijd 3 min.

Maak werk van werkgeluk: júíst in crisistijd

Werkgeluk: in crisistijd hebben organisaties wel iets anders aan hun hoofd, zou u denken. Toch loont het om werk te maken van werkgeluk. Het maakt uw mensen en dus uw organisatie crisisbestendiger. Happyholics weet daar alles van. ‘Als je pas gaat investeren in werkgeluk als je in crisis zit, ben je te laat.’

Lees meer
Leestijd 4 min.

Gezonde medewerkers na de crisis? Maak een terugkeerplan

Na de coronacrisis hoopt iedereen weer ‘normaal’ aan het werk te kunnen. Maar de impact van de crisis op werknemers is dan nog niet weg. Voor HR en werkgevers is het daarom goed om nu al een terugkeerplan te maken. ONVZ vraagt advies aan Khadija Charafi, commercieel manager bij psychologenorganisatie VitalMindz. 

Lees meer
Leestijd 3 min.

Het effect van het coronavirus op onze psychische gezondheid

De een komt tot rust, de ander is al blij als het lukt om uit bed te komen: corona heeft op iedereen een andere uitwerking. Maar wat gebeurt er volgens experts met onze psychische gezondheid tijdens een ramp als de coronapandemie? En wat doen we vervolgens als we ons niet goed voelen? ‘Vooral millennials hebben het nu zwaar.’

Lees meer
Leestijd 4 min.

De herstart van de reguliere zorg: ook in uw belang

Dat de reguliere zorg langzaam maar zeker weer aan het opstarten is, is een feit. Toch zijn veel mensen nog steeds terughoudend om naar de huisarts, fysio of bedrijfsarts te gaan. ‘Weet wat er aan klachten speelt bij je medewerkers. Anders vergroot je niet alleen de verzuimcijfers, maar ook de kloof tussen werkgever en werknemer.’

Lees meer
Leestijd 4 min.

Vakantiedagen opnemen: juist nu

Veel werknemers twijfelen over het opnemen van hun vakantiedagen in coronatijd. Niet alleen zijn de mogelijkheden van op vakantie gaan beperkter, het thuiswerken zorgt al voor wat extra vrije tijd. Toch is het van belang dat u uw medewerkers stimuleert om vakantiedagen op te nemen, juist nu. ‘Mijn advies? Ga genieten van de zomer.’

Lees meer
Leestijd 5 min.

Alles over het nieuwe geboorteverlof voor partners na 1 juli

Vaders en partners kunnen vanaf 1 juli 2020 vijf keer zoveel verlof aanvragen na de geboorte van hun kind als voorheen. Wat verandert er precies in de regelgeving en waarom is dit aanvullende geboorteverlof zo belangrijk voor de gezondheid en de band tussen vader en kind?

Lees meer

Van reistijd naar creativiteit: dit doen we met onze extra uren

Een eigen kast in elkaar zetten, een boek schrijven of de Nachtwacht schilderen: Lucinda (49), Max (22) en Kirsten (29) forenzen normaal tussen huis en kantoor en hebben sinds de thuiswerk-maatregel zeeën van tijd over. ‘In de tijd die ik normaal in de auto zit, schrijf ik nu een boek.’

Lees meer
Leestijd 4 min.

‘Ik werk niet voor het geld, ik werk voor de missie’

Een auto van de zaak, veel doorgroeimogelijkheden en een lekker salaris op je bankrekening? Mwah, zegt de nieuwe generatie young professionals. Zij gaan liever voor de 3 P’s: People, Planet, Prosperity (en: Purpose). Werken voor bedrijven met een maatschappelijke visie, die duurzaam ondernemen en waar er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. ‘Impact maken voor merk, mens en milieu. Dat is wat ik met mijn bedrijf wil bereiken.’

Lees meer