Vitaliteit
4
Leestijd
4 min.

Superbrains: de game die stress voorkomt

Hoe gezond zijn uw medewerkers? Misschien hebben zij het gevoel dat ze alle ballen omhoog moeten houden of ligt de werkdruk te hoog. Voor werknemers die veel stress ervaren biedt de Superbrains-app uitkomst.

TNO noemde stress al beroepsziekte nummer 1 en stelt dat 37% van de werknemers in 2020 werkdruk als reden voor werkverzuim aangaf. Dat zijn verontrustende cijfers die aangeven dat we op tijd aan de bel moeten trekken om verergering van klachten te voorkomen. Geef medewerkers daarom de regie over hun gezondheid met de Superbrains-app. De tool maakt het mogelijk om spelenderwijs en met kleine stappen aan positieve gedragsverandering te werken.

Baas in eigen brein

Superbrains is een lifestyle-app die tips, steun en reminders geeft om goede gewoontes aan te leren. Denk aan gewoontes als op tijd naar bed gaan of een moment rust pakken. De tool helpt om gezondheidsklachten in te dammen en kan tijdens een professioneel behandeltraject terugval helpen voorkomen. Kortom: positieve gedragsverandering is het centrale doel van de app.

Een superbrein voor uw werknemers?

Door Superbrains als werkgever beschikbaar te stellen voor uw werknemers, vergroot u de vitaliteit van zowel uw personeel als het bedrijf. De app voorkomt het verergeren van gezondheidsklachten van uw medewerkers. Zij kunnen dankzij de app een professioneel behandeltraject ingaan, maar dat is niet noodzakelijk. Ook zonder behandeltraject kunnen werknemers namelijk met Superbrains aan de slag. Goed om te weten: er is geen wachtlijst, dus werknemers kunnen de app direct gebruiken.

Gamificatie

Uniek aan Superbrains zijn de spelelementen. Superbrains beloont de gebruiker namelijk voor uitgevoerde handelingen en laat de vooruitgang visueel zien. Ga je bijvoorbeeld een rondje rennen? Dan scoor je daar punten mee. Vooruitgang zien is volgens Den Hollander de kracht van de app: ‘Als je beter wilt slapen, begin je bij level 1 en moet dan bij level 10 zien te komen. Elke keer wanneer je een level haalt, geeft dat een goed gevoel. Dat werkt enorm motiverend.’

Digitale coach

Een ander belangrijk onderdeel van de app is de een-op-eenbegeleiding. In Superbrains hebben gebruikers door een chatfunctie direct contact met een coach die het traject continu kan volgen en begeleiden. Maar de app is ook zonder professionele behandelaar te gebruiken. Mensen kunnen namelijk ook een buddy laten meekijken, zoals een vriend, kennis of familielid.

Dat koppelsysteem werpt zijn vruchten af, zegt Den Hollander: ‘Andere ogen dwingen. Ik kan duizend smoesjes bedenken om de sportschool te skippen. Maar als een vriend met me meegaat, wordt de drempel om nee te zeggen hoger.’

Voordeel voor werkgevers

Superbrains hebben we recent toegevoegd aan het ONVZ Gezondheidsnetwerk. De partners die deel uitmaken van ons netwerk selecteren we met de grootste zorg. Werkgevers met een collectieve zorgverzekering bij ONVZ  kunnen hier direct gebruik van maken en kunnen de Superbrains-app tegen een gereduceerd tarief toepassen. Daarnaast heeft u als collectiviteit het voordeel dat u een ideale mix van gezondheidspartners kunt inzetten, die aansluit op de behoefte van uw medewerkers.

Reacties (4)

Kunnen wij de app kosteloos in gebruik nemen, als aangesloten tussenpersoon (De Keyzer Zekerheid Breda) bij ONVZ?

Beste Marjon,

Bedankt voor je bericht. Voor iedere gebruiker gelden dezelfde tarieven (inclusief door ONVZ bedongen korting). De tarieven zijn:

Superbrains Bedrijven Premium Abonnement
– 100 deelnemers: € 7,99 p.m. (€ 95,88 p.j.) = € 9.588,-
– 250 deelnemers: € 4,99 p.m. (€ 59,88 p.j.) = € 14.970,-

Indien je vragen hebt verneem ik dat natuurlijk graag.

Met vriendelijke groeten,
ONVZ

Marijn Verhoeven
Werkgeversdesk

L.s.
kunt u mij aangeven wat de kosten per maand zijn per medewerker?
Mvg

Beste heer/mevrouw,

Bedankt voor uw bericht. De tarieven zijn:

Superbrains Bedrijven Premium Abonnement
– 100 deelnemers: € 7,99 p.m. (€ 95,88 p.j.) = € 9.588,-
– 250 deelnemers: € 4,99 p.m. (€ 59,88 p.j.) = € 14.970,-

Bij bovenstaande tarieven is al rekening gehouden met de door ONVZ bedongen korting.

Indien u vragen heeft verneem ik dat natuurlijk graag.

Met vriendelijke groeten,
ONVZ

Marijn Verhoeven
Werkgeversdesk

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond bedrijf?