Actualiteit
Leestijd
5 minuten
Albert Eslendoorn - ZorgConsulent bij ONVZ

Vlug weer op de been met Snelzorg

Stel, uw werknemer voetbalt op zondag in een vriendenteam. De tegenstander is iets te gretig en de knie van uw medewerker is daar de dupe van. Au! De huisarts stuurt hem op maandag door naar het ziekenhuis. Hij kan daar echter pas over ruim 4 maanden terecht voor een MRI. En als uw medewerker geopereerd moet worden belandt hij daarna op de volgende wachtlijst. Uw medewerker heeft veel pijn, waardoor hij slecht slaapt. Hierdoor kan hij voorlopig niet goed ingezet worden op de werkvloer. Herkenbaar? Gelukkig biedt ONVZ Snelzorg. Snelzorg is een initiatief waarbij we met zorgaanbieders in Nederland afspraken maken, zodat u daar sneller terecht kunt. ZorgConsulent Albert Elsendoorn vertelt er meer over.

Albert: ‘ONVZ is vorig jaar gestart met Snelzorg. We hebben afspraken gemaakt met zorgaanbieders in Nederland, zodat onze verzekerden sneller geholpen kunnen worden. Bijvoorbeeld voor orthopedie en revalidatie. De medewerker uit het voorbeeld hierboven kon binnen 25 dagen terecht voor een MRI bij één van onze Snelzorg-partners. En vervolgens kon er met de diagnose een behandelplan gemaakt worden. Snelzorg maakt dus écht een verschil voor u en uw werknemer: in dit geval 120 dagen om precies te zijn.

176 dagen sneller, daar word ik heel blij van

Nog zo’n mooi voorbeeld: er belde laatst een meneer uit Hardenberg met een liesbreuk. Hij keek tegen een wachtlijst aan van 6 maanden. Via Snelzorg kon hij binnen één week geopereerd worden in Leiden. Weliswaar niet in zijn eigen regio, maar wel snél. En daar ging het hem om. Het scheelde maar liefst 176 dagen. Dat ik dat kon regelen voor hem, daar werd ik zelf ook heel blij van.

We hebben ook contracten voor oogheelkunde, dermatologie en diagnostiek. Deze lijst breiden we verder uit de komende periode. Over nieuwe Snelzorg-partners informeren we u op onze website en in nieuwsbrieven.

Niet voor iedereen

De door ons gecontracteerde zelfstandig behandelcentra’s (ZBC) bieden kwalitatief goede zorg. Omdat ZBC’s geen intensive care bieden, is een behandeling in een dergelijk behandelcentrum niet altijd mogelijk. Dit hangt onder andere af van leeftijd, BMI en iemands algehele gezondheid. Is uw medewerker bij ONVZ verzekerd? Dan komt hij of zij in aanmerking voor Snelzorg. Mijn collega’s en ik zoeken het graag voor hen uit!’

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond bedrijf?

Ashley Porton ZorgConsulent ONVZ Ashley Porton ZorgConsulent ONVZ
Leestijd 5 minuten

207 dagen minder wachten dankzij een geslaagde wachtlijstbemiddeling

Niemand houdt van wachten. En al helemaal niet op een operatie of intake bij een zorgverlener, zoals een ziekenhuis of ggz-instelling. Staat één van uw werknemers op een wachtlijst voor zorg? Bel dan eens met ONVZ ZorgConsulent Ashley Porton, want wie weet is wachtlijstbemiddeling mogelijk.

Lees meer
Accepteer dat stress erbij hoort Accepteer dat stress erbij hoort

Burn-out coach: ‘Accepteer dat stress erbij hoort’

Burn-out is beroepsziekte nummer 1. Door het risico op burn-outs te minimaliseren, vergroot u de productiviteit, gezondheid en het werkplezier van uw personeel. Welke stappen kunt u als werkgever nemen? We vragen het aan burn-out coach Liana Verberg: ‘Je moet even investeren, maar op de lange termijn krijg je er veel voor terug.’

Lees meer
Albert Eslendoorn - ZorgConsulent bij ONVZ Albert Eslendoorn - ZorgConsulent bij ONVZ

‘Ook een mantelzorger heeft hulp nodig’

Wat start met het smeren van een boterham voor een zieke dierbare of een keer helpen met aankleden, eindigt vaak in een dagtaak. Een volledige baan, náást de eigen baan. Nederland telt 5 miljoen mantelzorgers. Misschien bent u wel één van hen. Mantelzorgen, dat doe je met liefde, maar het is een zware combinatie. Het verhoogt het risico op uitval. Dit is niet alleen een risico voor de mantelzorger, maar ook voor u als werkgever. Wat kunt u als werkgever doen voor uw mantelzorgende werknemers om dit te voorkomen? Zorgconsulent en mantelzorgmakelaar Albert Elsendoorn deelt een paar van zijn tips.

Lees meer