Geen Categorie
Leestijd
4 min.

Hoe voorkom je gezondheidsrisico’s?

De RI&E (risico-inventarisatie & -evaluatie), als werkgever of
HR-medewerker ontkom je er niet aan. Het beschrijven van de gezondheidsrisico’s in uw organisatie en de maatregelen daartegen kan u dan ook veel opleveren. Maar het invullen van die maatregelen kan wel een uitdaging zijn. Wij helpen u daarbij.

In de RI&E legt u vast welke veiligheids- en gezondheidsrisico’s binnen uw bedrijf of organisatie spelen. Deze risico’s kunnen ingedeeld worden in fysieke risico’s, psychosociale risico’s en veiligheids-/omgevingsrisico’s. Vervolgens geeft u in een plan van aanpak aan welke maatregelen genomen worden om die risico’s tegen te gaan. De RI&E vormt zo de basis van uw arbobeleid.

Het vaststellen van de risico’s in uw bedrijf is vaak niet het probleem, maar het invullen van het plan van aanpak is een ander verhaal. Wat kunt u nou concreet en structureel doen om psychosociale risico’s als werkstress, werkdruk, emotioneel zwaar werk of onregelmatige werktijden tegen te gaan? ONVZ kan u daarbij helpen.

Gebruik het netwerk van ONVZ

ONVZ heeft een uitgebreid netwerk van zorgvuldig uitgekozen zorgprofessionals en interventies voor werkgevers én werknemers. Dit netwerk zetten wij graag in om u te helpen gezondheidsrisico’s in uw bedrijf te verminderen. Of liever nog: te voorkomen.

Denk bijvoorbeeld aan een werkplekcheck en een jaarlijkse gezondheidscheck-up. Of preventiecursussen zoals ‘Omgaan met stress’ of ‘Mindfulness’ voor medewerkers en ‘Signalering Psychische Klachten’ voor leidinggevenden en HR-medewerkers. In ons aanbod vindt u zowel persoonlijke als groepsinterventies en online modules.

Een van onze Register Consultants Duurzame Inzetbaarheid helpt u graag om dit netwerk zo effectief mogelijk in te zetten en de effecten ervan te meten.

Vraag de brochure aan

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Wij sturen u graag onze brochure ‘Samen werken aan een gezonde werkomgeving’ toe.

Brochure aanvragen

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond bedrijf?