Actualiteit
Leestijd
flexplekken

De meest flexe flexwerkplekken van Nederland

Werken kan overal. De tijd dat we om acht uur braaf in- en om vijf uur weer uitklokken, is daarmee voor veel werknemers voorgoed verleden tijd. Maar waar werk je het fijnst?

De omgeving is inspirerend, je ontmoet er andere mensen én de koffie smaakt meestal een stuk beter dan thuis; redenen genoeg om je kantoor of de keukentafel zo af en toe eens te verruilen voor een plekje buiten de deur. Geen idee waar je zijn moet? De ASUS Nationale Flexplektest testte tientallen horecaflexplekken op verschillende graadmeters (Hoe is de koffie? Hoe snel de wifi? Hoe zitten de stoelen?) en maakte er een handig lijstje van. We noemen vijf plekken waar het – bewezen! – lekker werken is.

Groningen: Launch Café

Het Launch Cafe in de Herestraat in Groningen is al jaren de favoriete hotspot van ondernemers, zzp’ers en startups. Niet zo gek ook, want alles is aanwezig voor een productieve werkdag: fijne werkplekken, vergaderruimtes, gelijkgestemden én, uiteraard, verse koffie.

Rotterdam: de Stationshuiskamer

De NS maakt niet altijd iedereen blij, maar met de StationsHuiskamer op Rotterdam CS zorgen ze gegarandeerd voor een lach op je gezicht. Houten tafels, klassieke Chesterfields, vintage meubelen; je gaat er zelfs naartoe als je níet met de trein hoeft.

Eindhoven: Grand Café Usine

In de Eindhovense lichttoren, waar Philips vroeger zijn lampen testte, huist alweer enkele jaren het stijlvolle Grand Café Usine. Usine heeft gratis wifi, ligt op vijf minuutjes lopen van Eindhoven CS en de setting is prachtig. Maar dat weten meer mensen, dus het kan er wel rumoerig zijn.

Amsterdam: De Ysbreeker

De Amsterdamse Ysbreeker, een klassieker aan de Amstel, is een ruime zaak met verschillende zitjes waardoor je lekker rustig zit, er is een grote leestafel met een enorm uitgebreid assortiment leesvoer én een fijn terras aan de Amstel. Een mens moet toch pauzeren.

Utrecht: IKEA (ja, echt!)

Het restaurant van Ikea Utrecht werd onlangs verbouwd en is daarmee veranderd in een walhalla voor flexwerkers. Neem een ruime zaal met 750 plekken, gratis wifi en een mooi uitzicht, tel daar het gratis parkeren en de gehaktballetjes bij op en je zegt met trots: ‘Ik werk bij IKEA!’

Staat jouw stad er niet tussen? Check de Nationale Flexplektest voor meer fantastische flexwerkplekken.

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond bedrijf?